Ontbijt, Recepten

3x een gezond ontbijt

Havermoutpap met banaan

Ontbijten doe ik heel graag en het liefste elke dag een ander ontbijt. Het ligt er ook aan of ik veel tijd heb of juist helemaal niet. Maar meestal neem ik er wel even de tijd voor. Of ik echt een favoriet heb, weet ik niet. Maar dit zijn zo’n beetje de ontbijtjes die ik momenteel het meeste eet; havermoutpap met fruit, kokosyoghurt met fruit, noten en zaden, groene smoothies en bananenpannenkoekjes.

Deze 3 ontbijtjes zijn makkelijk te bereiden en snel klaar. Heb jij een favoriet ontbijt?


Kokosyoghurt met vijgen

Ontbijt nr 1: Kokosyoghurt met vijgen 

½ vijg
handje vol blauwe bessen
1 pruim
1 granola bar (of twee el granola)
125 ml kokosyoghurt (ik doe de yoghurt altijd op het oog in het schaaltje, de 125 ml is een schatting)
1 dadel in stukjes gesneden


Ontbijt nr 2: Griekse yoghurt met blauwe bessen

Griekse yoghurt (of kokosyoghurt voor diegene die geen zuivel eten)
handvol blauwe bessen
klein handje met walnoten (in stukjes)
1 el lijnzaad (of 1 homemade granola bar)
kaneel naar eigen smaak


Ontbijt nr 3: Havermoutpap met banaan en chiazaad

200 ml plantaardige melk (havermelk is mijn persoonlijke favoriet bij havermout pap)
40 gram havermout
1 el chiazaad
1 banaan
kaneel of vanille poeder naar eigen smaak

evt 1 tl cacao en dan heb je choco havermoutpap

Bereiding
Giet de havermelk in het pannetje en voeg de havermout en chiazaad toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Snijd de banaan boven het pannetje in stukjes, roer even door en laat een paar minuutjes pruttelen. Zet het vuur uit, weer even roeren, deksel op het pannetje en laat nog even twee minuutjes staan. Dat laatste hoef je niet te doen, maar dat vind ik zelf lekker. Dan gaart het nog even na en ondertussen kun je dan een kop thee of koffie zetten. Eet je daarna lekker je havermoutpap op en voeg dan wat kaneel of vanille poeder toe, hmmm. Njoy!


Join Naomi

 

Did you Njoy the recipe? Laat het me weten en deel jou foto op Instagram of Facebook met #naominjoysfood. Vind ik hartstikke leuk!