About Naomi

Promo foto NaomiNjoysFood

Hi, welkom op mijn persoonlijke foodblog!
Leuk dat je even de tijd neemt om mijn site te bezoeken en mijn verhaal te lezen. Dankjewel!
Hier deel ik mijn gezonde recepten waar je blij van wordt en daarnaast neem ik je mee in mijn happy food life. Vooral gezond genieten is the key bij Naomi Njoys Food. For the record; ik zal niet alleen lichte groene recepten met je delen zodat je ’s avonds met je neus in de koelkast staat omdat je zo’n trek hebt. Nee, dat zeker niet. Maar gezond eten is belangrijk voor mij en mijn gezin.

Waarom is het zo belangrijk voor mij?
Eind Juli 2016 besloot ik om mijn voedingspatroon drastisch te veranderen. Niet om af te vallen, maar omdat ik in dat jaar in de medische malle molen terecht was gekomen. Er werd een chronische ziekte genaamd Endometriose in een ernstige vorm geconstateerd. Alle puzzelstukjes vielen toen voor mij op zijn plek.

Hier moet ik de rest van mijn leven mee dealen. Omdat het o.a. ontstekingen veroorzaakt in mijn lichaam, heeft voeding hier invloed op dus ben ik mij meer gaan verdiepen in voeding en meer naar mijn lichaam gaan luisteren.

Wat heb ik aangepast aan mijn voeding?
Ik ben gestopt met geraffineerde suikers, drink geen zuivel meer, geen tarwe, geen soja, geen rood vlees en geen cafeïne meer, maar kruidenthee. Ik eet veel meer groente, fruit, noten, pure producten en goede vetten. En ik ben veel zelf gaan maken/koken en bakken.

Doordat ik mijn voedingspatroon heb aangepast en gezonder ben gaan eten, zijn mijn klachten minder geworden. Daarnaast heb ik meer energie, is mijn huid meer gaan stralen en ben ik 11 kilo lichter. Ook een leuke bijkomstigheid.

Maar doordat ik veel bewuster ben gaat eten, ben ik ook veel meer gaan nadenken over wat je eet, waar komt het vandaan, wat zit er in?

Je hebt maar 1 lichaam waar je de rest van je leven mee moet, waarom zou je daar niet zuinig op zijn? En daarnaast zou het voor iedereen goed zijn om hier in ieder geval over na te denken en eventueel toe te passen. Voor jezelf, voor de dieren welzijn en voor het milieu.

Liefde voor eten
Mijn liefde voor eten is sindsdien nog meer gegroeid en Food is always on my mind. Zo ben ik gek op healthy snacks en kan ik niet zonder. De hele dag door denk ik namelijk aan eten. Echt. Als ik niet op tijd eet, word ik een beetje cranky. Het liefste maak ik ook verantwoorde baksels omdat ik dat het leukste vind om te maken.

Genieten en even stil staan bij wat je eet, vind ik belangrijk. Je stopt dan namelijk bij wat je op dat moment aan het doen bent en zo ben je heel bewust van wat je eet. Daarnaast ben ik dol op ontbijten, lunchen, dineren en taartjes eten, het liefst buiten de deur. Daar kan ik echt van genieten.

Missie
Mijn leven is na mijn beslissing eind Juli 2016 in alle opzichten positief veranderd. Het was en is een bumpy road met pieken en dalen, maar ik volg mijn hart en mijn gevoel. Hierdoor is veel helder geworden voor mij.
Mijn missie is om vrouwen te inspireren en ze te helpen om een happy food life te creëren met endometriose. Niet alleen voeding is hierin belangrijk, maar ook wie jij bent en hoe jij je voelt. In April start het online programma Live your Endo Life! En wat heb ik daar ongelofelijk veel zin in! Ben je nieuwsgierig geworden? Dan kun je mij volgen op de FB pagina van de Endo Food Coach. Deze pagina is volledig gericht op endometriose, voeding, voor jezelf zorgen, bewustzijn, beweging en mindset. Zie ik je daar?

Positive thinking!
Dit wil ik je graag nog meegeven. De wereld word een stuk leuker en mooier voor jezelf als je altijd positief blijft denken. Natuurlijk heb je momenten dat het lastig is en je aan je emoties overgeeft, doe dat ook gewoon lekker, maar echt, pak het daarna weer op, ga verder and think positive!

Gezond genieten
Ik hoop dat ik jou met Naomi Njoys Food kan inspireren en je gezond te laten genieten!

Njoy!

with love, Naomi

PS: Heb je lekker genoten van een recept van NaomiNjoysFood en wil je deze graag delen? Dat vind ik hartstikke leuk! Plaats dan een foto op instagram met #naominjoysfood of deel het op Facebook.


Join Naomi