Endo recepten, Recepten, Taart

Christmas Bounty Taart

Vegan Bounty Taart

Bounty taart in de winter? Ja natuurlijk! Bounty taart kan altijd. En het is ook nog eens een super makkelijke taart om te maken. Daarnaast is hij héérlijk!

Een tijdje geleden kwam ik op FB een filmpje tegen van deze taart. De taart is van Living the green Life. Deze taart moest ik gewoon maken, zo lekker zag hij eruit! Diezelfde week heb ik de taart gemaakt en besloot het alvast op de camera vast te leggen voor de kerst.

Dus wil je nog iets lekkers voor bij de thee in de middag op 1e of 2e kerstdag? Dan zou ik voor deze bounty taart gaan als ik jou was want dan heb je een perfecte binnenkomer. Houd er rekening mee dat de taart een paar uur in de koelkast moet opstijven. Wat ook wel lekker is want dit kun je van te voren voorbereiden.

Vegan Bounty Taart

Wat heb je nodig?

Bodem
200 gr medjool dadels
75 gr kokosrasp
100 gr walnoten

Vulling 
200 gr cashews (ongebrand en ongezouten)
200 ml kokosmelk
2el ahornsiroop
50 gr fijne kokosrasp

Topping
150 gr pure chocolade 85%
200 ml kokosmelk
vegan bounty taart

Bereiding
Pak een taartvorm vanaf ∅ 20 tot 24 cm en bekleed de bodem met bakpapier. Vet in met kokosolie. Doe alle ingrediënten van de bodem in de keukenmachine en maal fijn. Stort de fijngemalen massa in de taartvorm en druk plat.

Vervolgens maal je de cashews fijn in de keukenmachine en daarna voeg je de rest van de ingrediënten toe. En maal fijn tot een zo egaal mogelijke massa. Daarna stort je de vulling boven op de bodem en strijk glad met een spatel of bolle kant van de lepel. Zet de taart in de koelkast.

Nu ga je de topping maken. Maak de kokosmelk geleidelijk warm en laat het niet koken. Voeg de chocolade in stukken toe en roer door totdat het gesmolten is. Dit is de chocolade ganache. Laat de ganache wel even een beetje afkoelen voordat je deze laag op de vulling giet. Als je de ganache eroverheen hebt gegoten laat je de taart een paar uur opstijven in de koelkast.Vegan bounty taart

Wil je er een feestelijke tintje aan geven? Maak dan sterren van kokosrasp, of garneer compleet met kokosrasp. Heb je dat niet meer over, garneer dan met cacao.

Tip: het zal niet nodig zijn, maar deze taart kun je ook invriezen.

Hieronder vind je nog een paar lekkere recepten met chocolade:
Havermout cups met chocolade ganache
Chocolade taartjes
Bounty balletjes


Join Naomi

 

Did you Njoy the recipe? Laat het me weten en deel jou foto op Instagram of Facebook met #naominjoysfood. Vind ik hartstikke leuk!