Dinner, Endo recepten, Recepten

Gevulde paprika’s met quinoa en tahinsaus

Gevulde paprika met quinoa en tahinsaus

Het was een behoorlijke tijd geleden dat ik gevulde paprika’s had gegeten. Eigenlijk is het zelfs bijna nostalgisch. Want het doet mij aan vroeger denken.

Toen aten wij gevulde paprika’s op de old skool way. En dat was met witte rijst en gehakt. Er zat vast nog meer doorheen, maar dat ben ik simpelweg vergeten omdat de witte rijst met gehakt mij specifiek is bij gebleven. Waarschijnlijk omdat ik vroeger gewoon niet zo’n groente eter was en mij verheugde op de witte rijst met gehakt. En in die tijd was het ook best een speciaal gerecht, het was weer eens wat anders dan de platte macaroni en de standaard aardappels met groenten.

Maar eigenlijk was ik er niet echt dol op omdat ik jaren niet echt tegen paprika kon. Ik kan het niet echt goed uitleggen maar ik had altijd ‘last’ van de groente, het bleef een beetje hangen. Terwijl ik de rode en gele paprika wel lekker vond.

Maar sinds ik mijn voedingspatroon heb veranderd, ben ik weer paprika gaan eten en blijft het niet meer ‘hangen’. Dus ik eet het weer vaker en dan wil je paprika ook wel eens anders eten dan door een gerecht heen. En zo kwam ik terecht bij de gevulde paprika’s van vroeger.

Alleen witte rijst en rood vlees eet ik niet dus heb ik er een lekkere eenvoudige vegetarische variant van gemaakt met quinoa, noten en tahinsaus.

Gevulde paprika's met bulgur en tahinsaus

Recept voor 2 à 3 personen
3 paprika’s
150 gram quinoa met noten * (Lola quinoa)
2 of 3 stengels bleekselderij
handvol cashews (ongezouten en ongebrand)
peper en zout

Tahinsaus
3 el tahin
3 el geitenyoghurt (of gewone yoghurt)
sap van 1 citroen
½ tl chilipoeder
1 tl komijnpoeder
½ tl paprikapoeder
snuf peper en zout

* Je kunt ook quinoa zonder noten gebruiken. Maar voeg dan bij de cashews nog een handje vol gemixte noten toe. 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° en maak de quinoa klaar volgens gebruiksaanwijzing. Rooster de noten op middelhoog vuur 2 à 3 minuten en zet apart. Maak de bleekselderij schoon en snijd in kleine stukjes. Daarna maak je de paprika ook schoon, halveer ze in de lengte en verwijder de pitjes. Vervolgens giet je de quinoa af als dat nodig is. Meestal is het water al op gekookt. En daarna voeg je de noten en bleekselderij toe met een beetje peper en zout. Even goed omscheppen.

Daarna pak je een ovenschool en vet deze in met wat olijfolie. Vul de paprika’s met de Quinoa en leg ze in de ovenschaal. Bak ze gaar in de oven voor 20 à 25 minuten. Als de paprika’s in de oven staan, maak je nog even snel de tahinsaus. Doe alle ingrediënten in een kommetje en roer goed door en dek even af met folie (of iets anders)

Als de paprika’s klaar zijn serveer je ze met de saus want die maakt het echt af. Dit is echt een toevoeging. Njoy your meal!

PS: ben je nog op zoek naar een ander recept met tahinsaus?
Bietensalade met tahinsaus
Vegetarische bulgur salade


Join Naomi

 

Did you Njoy the recipe? Laat het me weten en deel jou foto op Instagram of Facebook met #naominjoysfood. Vind ik hartstikke leuk!