Recepten

Week Zonder Vlees #dag 1

Boerenkool wrap

Het is de Week Zonder Vlees! Een tof initiatief van Isabel Boerdam oprichter van de Hippe Vegetariër.

Nationale Week Zonder Vlees roept alle Nederlanders op om van 5-11 maart een week lang geen vlees en vis te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te ontdekken. Dit initiatief heeft als doel om Nederland op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten, en laten zien hoe gemakkelijk een dagje zonder vlees en vis eigenlijk kan zijn.

Als je één dag geen vlees eet bespaar je de 1476 liter water die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van jouw dagelijkse portie vlees. Voor 1 douchebeurt is circa 51 liter water nodig, dus door één week geen vlees te eten, bespaar je bijna 7 maanden douchewater.

Dus als we met zijn allen al 1 dag vlees in de week minder zouden eten dan besparen we niet alleen heel veel water, maar is er ook minder CO2 uitstoot. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op de website van weekzondervlees.nl

Al geruime tijd eet ik veel minder vlees. Ik ben geen vegetariër en eet ook niet volledig plantaardig, maar als ik 1 x in de week vlees eet is het veel. En als ik vlees eet, neem ik bijna altijd een bioligisch stukje vlees. Bij mij waren het meerdere redenen om minder vlees te eten. Vanwege mijn gezondheid en na het kijken van de documentaires ‘What the health’ en ‘Cow Spiracy’. Vanaf dat moment ben ik heel bewust gaan nadenken over het consumeren van vlees. Sindsdien eten wij thuis weinig vlees.

Daarnaast heb je niet elke dag vlees of vis nodig. Je kan ook super lekker eten zonder vlees en vis. Die afwisseling in je eetpatroon is niet alleen goed voor jezelf maar ook voor de dieren en voor het milieu.

Dus heb ik 3 dagen, 3x lekkere recepten voor je zonder vlees. Ontbijt, lunch en dinner. Puur ter inspiratie. En natuurlijk hoop ik ook dat je een recept gaat uit proberen. Njoy!


Ontbijt

Havermoutpap met banaan en chiazaad

Havermoutpap met banaan

Lunch

Boerenkool wraps met bietenhumus en geitenkaas

Boerenkool wrap

Dinner

Zoete aardappel stamppot met rucola

Zoete aardappelstamppot met rucola


Join Naomi

 

Did you Njoy the recipe? Laat het me weten en deel jou foto op Instagram of Facebook met #naominjoysfood. Vind ik hartstikke leuk!